Navštíveno 463x

06.10.2005, 08:45 |
Jirka-328 | Upraveno: 2005-10-06 08:50:13
Zdravim,
plánuju do auta basovou bednu, konkretně do BMW E36 sedan, a co jsem to tady tak pročítal, tak při rozhodování co do kufru záleží na tom čím to budu krmit, co poslouchám za hudbu a kolik do toho chci vrazit......
1- chtěl bych se vejít do + -10tKč i se zesikem.
2- poslouchám hlavně rock,metal + rádio
3- nevím jestli je pro mě lepší si bednu postavit, nebo koupit komplet.
prostor i nářadí mám, chuť taky, ale nechci to podělat.
4- Nevim ani jestli uzavřnou, nebo band, nebo BR, a dle čeho se to vybírá....
Chci ale zkosenou, bude v kufru za zadníma sedadlama.
5- Jo a kompa v autě bych chtěl asi DLS (dobrá účinnost, zatim nechci
4kanál ), co chci za woofer nevim.
6- Chuť do stavby boxu mám, nevím ale co za repro by se pro mne hodilo a
jakej box pro repro postavit. Existuje nějaký vyzkoušená kombinace a
výrobní plánek na ní + případný odpovídající nátrubky a tlumení?
Díky Jirka

06.10.2005, 10:07 |
All 1. Přitlač.
2. Potřebuješ výkonný zesík s uzavřenou ozvučnicí a výkonným wooferem.
3. To je jedno. Rozhoduj se hlavně podle vhodnosti wooferu. Může být, že vybraný woofer nepůjde koupit v bedně ale jen samostatně.
4. Protože jsi stejně postižený jako já (metal) potzřebuješ rychlý a přesný woofer. Proto jednak uzavřenou bednu, druhak bych doporučil woofer 10", třeťak vyšší damping faktor u zesíku.
5. To je na tobě.
6. Obecný návod na stavbu boxu mám na
[ Link ] . Objem doporučí výrobce wooferu nebo se dá snadno spočítat.
7. Výkon, výkon, výkon, výkon - máš sedan a tam je zapotřebí hodně výkonu pro basák. Taky mám sedan a blbnu s tím už léta. Myslím, že minimum je 500 W RMS na zesíku a odpovídající woofer. Proto jsem taky napsal ať přitlačíš.
2All:
Jo mám sedana, ale v zadním sedadle je sklopná opěrka + vyjímatelnej skivak, takže když sklopím opěrku tak mám box za uchem.....
Budu asi za vola, ale co je to damping faktor ( faktor útlumu ? cotoje? )

06.10.2005, 12:20 |
All Ta opěrka to elegantně vyřeší. Někde jsou tu fotky z podobné, nádherně udělané instalace.
Faktor tlumení. Vyjadřuje v podstatě to jak rychle je zesík schopný "ubrzdit" membránu reproduktoru při přerušení dodávky signálu. Jestliže bude příliš nízký tak membrána v okamžiku úderu bude hrát ještě předchozí tón.. Tak se dva údery slijí do jednoho hučení.
2 All:
Díky jsm zase chytřejší......koukal jsem na ty stránky a parádní....
Hele a původně jsem počítal s tím že to bude 12" a ty mi doporučíš 10", podle čeho?
Jo a jakej konkrétní reprák+zesik bys mi doporučil? Jsou jich mraky a dost tápu. Máš tip?
Díky Jirka

06.10.2005, 12:56 |
All | Upraveno: 2005-10-06 13:03:34
V příspěvku Conan -Výběr SW nabízí savle Alpinku SWR 1041. Ta by se hodila. Má tuším 300 W Rms a v malé uzavřené bedně je dost dobrá. Zesík třeba tento.

06.10.2005, 12:57 |
All Pokud levnější ... s tím Rodekem to ale bude lepší.

06.10.2005, 13:17 |
Conan Kua, sem se přeťuk, sorry Alle, ale v dobré víře smazat zdvojenej příspěvek, jsem smáznul i ten tvůj poslední.

06.10.2005, 13:17 |
FSAL 8-))

06.10.2005, 14:46 |
All Neva.
Ten Rodek.

...ale v zadním sedadle je sklopná opěrka + vyjímatelnej skivak, takže když sklopím opěrku tak mám box za uchem.....
take to mám taklove udělane, jedíně rozumní verze..nic neni vidět a hraje to..jínak jako All..Watt,Watt, Watt :o)