Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Muzika versus SW versus Bedna

o Navštíveno 463x o
o 06.10.2005, 08:45 | Jirka-328 | Upraveno: 2005-10-06 08:50:13
Zdravim,
plánuju do auta basovou bednu, konkretně do BMW E36 sedan, a co jsem to tady tak pročítal, tak při rozhodování co do kufru záleží na tom čím to budu krmit, co poslouchám za hudbu a kolik do toho chci vrazit......

1- chtěl bych se vejít do + -10tKč i se zesikem.
2- poslouchám hlavně rock,metal + rádio
3- nevím jestli je pro mě lepší si bednu postavit, nebo koupit komplet.
prostor i nářadí mám, chuť taky, ale nechci to podělat.
4- Nevim ani jestli uzavřnou, nebo band, nebo BR, a dle čeho se to vybírá....
Chci ale zkosenou, bude v kufru za zadníma sedadlama.
5- Jo a kompa v autě bych chtěl asi DLS (dobrá účinnost, zatim nechci
4kanál ), co chci za woofer nevim.
6- Chuť do stavby boxu mám, nevím ale co za repro by se pro mne hodilo a
jakej box pro repro postavit. Existuje nějaký vyzkoušená kombinace a
výrobní plánek na ní + případný odpovídající nátrubky a tlumení?

Díky Jirka

o 06.10.2005, 09:26 | Peppino
ja koupil tohle:

[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]

hraje to spolu solidne...
o 06.10.2005, 10:07 | All
1. Přitlač.
2. Potřebuješ výkonný zesík s uzavřenou ozvučnicí a výkonným wooferem.
3. To je jedno. Rozhoduj se hlavně podle vhodnosti wooferu. Může být, že vybraný woofer nepůjde koupit v bedně ale jen samostatně.
4. Protože jsi stejně postižený jako já (metal) potzřebuješ rychlý a přesný woofer. Proto jednak uzavřenou bednu, druhak bych doporučil woofer 10", třeťak vyšší damping faktor u zesíku.
5. To je na tobě.
6. Obecný návod na stavbu boxu mám na [ Link ] . Objem doporučí výrobce wooferu nebo se dá snadno spočítat.

7. Výkon, výkon, výkon, výkon - máš sedan a tam je zapotřebí hodně výkonu pro basák. Taky mám sedan a blbnu s tím už léta. Myslím, že minimum je 500 W RMS na zesíku a odpovídající woofer. Proto jsem taky napsal ať přitlačíš.
o 06.10.2005, 11:04 | Jirka-328
2All:
Jo mám sedana, ale v zadním sedadle je sklopná opěrka + vyjímatelnej skivak, takže když sklopím opěrku tak mám box za uchem.....

Budu asi za vola, ale co je to damping faktor ( faktor útlumu ? cotoje? )
o 06.10.2005, 12:20 | All
Ta opěrka to elegantně vyřeší. Někde jsou tu fotky z podobné, nádherně udělané instalace.
Faktor tlumení. Vyjadřuje v podstatě to jak rychle je zesík schopný "ubrzdit" membránu reproduktoru při přerušení dodávky signálu. Jestliže bude příliš nízký tak membrána v okamžiku úderu bude hrát ještě předchozí tón.. Tak se dva údery slijí do jednoho hučení.
o 06.10.2005, 12:44 | Jirka-328
2 All:

Díky jsm zase chytřejší......koukal jsem na ty stránky a parádní....

Hele a původně jsem počítal s tím že to bude 12" a ty mi doporučíš 10", podle čeho?

Jo a jakej konkrétní reprák+zesik bys mi doporučil? Jsou jich mraky a dost tápu. Máš tip?

Díky Jirka
o 06.10.2005, 12:56 | All | Upraveno: 2005-10-06 13:03:34
V příspěvku Conan -Výběr SW nabízí savle Alpinku SWR 1041. Ta by se hodila. Má tuším 300 W Rms a v malé uzavřené bedně je dost dobrá. Zesík třeba tento.
o 06.10.2005, 12:57 | All
Pokud levnější ... s tím Rodekem to ale bude lepší.

foto k příspěvku  od All

o 06.10.2005, 13:17 | Conan
Kua, sem se přeťuk, sorry Alle, ale v dobré víře smazat zdvojenej příspěvek, jsem smáznul i ten tvůj poslední.
o 06.10.2005, 13:17 | FSAL
8-))
o 06.10.2005, 14:46 | All
Neva.
Ten Rodek.

foto k příspěvku  od All

o 06.10.2005, 19:59 | carhifipower
...ale v zadním sedadle je sklopná opěrka + vyjímatelnej skivak, takže když sklopím opěrku tak mám box za uchem.....
take to mám taklove udělane, jedíně rozumní verze..nic neni vidět a hraje to..jínak jako All..Watt,Watt, Watt :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3689 sekund.